Alusta nuori pelaaja.jpg
Opiminen

Opettaminen on WCB:n perusarvoja ja toiminta siten keskittyykin suurimmalta osalta juuri netissä kurssittamiseen.

 

Opetus voi olla live -opetusta tukevaa tai sitten toisinpäin. Asian laatu sovitaan jokaisen alkeiskurssin järjestäjän kanssa. Mikäli kerhoa ei ole järjestämässä opetusta, mennään WCB:n opetussuunnitelman mukaan.

Annamme perustiedon netissä sillä täällä opettaminen ja oppiminen on helpompaa. Itseopiskelu ja pelaaminen onnistuu myös milloin vain.

 • Yksi opettaja voi hallita suurtakin joukkoa oppilaita.

 • Oppitunneille osallistuminen on helppoa kotoa käsin.

 • Kurssien oppitunnit pidetään kahteen kertaan, joten oppilailla on valinta kummalle osallistuu. Osallistuminen molemmille oppitunneille on sallittua.

 • Kaikki opetettava aineisto sijaitsee oppitunnin jälkeen kurssin sivuilla. Oppilaat voivat katsoa kirjallisten aineistojen sisältöjä ja oppituntien videoita jälkikäteen.

Harrastamisen Suomen malli

Opetusministeriö on luonut Harrastamisen Suomen malli -hankkeen, jonka avulla järjestetään lapsille virkistäviä harrastemahdollisuuksia opintojen lomassa.

WCB Club Bridgen nettikerho on hyväksytty harrastuksen opettajaksi ja pelien järjestäjäksi.

Kysy koulusi rehtorilta onko mahdollista saada bridgeä mukaan koulusi harrastuksiin.

HSM_logo_vaaka_valkoinen.png
 

Opetusaineistoa Ruotsin liitolta

Olen saanut valtavasti opetusaineistoa Ruotsin Bridgeliiton kirjailijalta Micke Melanderilta, jota kääntämisen jälkeen tulen käyttämään opetusaineistonani. Aineisto koostuu kahdestakymmenestä vajaan tunnin mittaisesta oppitunnista.

 

Kevään 2021 Jatkokurssi 1

Saimme hyvää kokemusta keväällä järjestämästämme Jatkokurssi yhdestä. Eli "kaikki" lastentaudit on nyt sairastettu ja nettiopetuksen osaamisemme on kohdallaan.

Alun kompastelun jälkeen kurssi lähti vetämään hyvin ja kaikki 40 oppilastamme olivat tyytyväisiä. Saimme valtavasti myös henkilökohtaista kiitosta. 

Kursseista

Kurssit on jaettu oppilaiden taitotason mukaisesti neljään eri osaan:

 • Alkeiskurssi 1 ja 2

 • Jatkokurssi  1 ja 2

Kaikkien kurssien perusajatuksena on, jotta tarjotaan pelaajille riittävästi tietoa pelin kiinnostavaksi tekemiseksi. Pelaamisen myötä kokemus ja näkemys kasvaa. He jopa tuntevat olevansa osa jakoa ja janoavat lisää tietoa.

Oppituntien määrät riippuvat opetettavasta sisällöstä. Jokainen oppitunti kestää 2-3 tuntia.

Alla kuvataan kursseja vaikkakin tarkemmat tiedot kuten kurssiohjelmat, sisällöt ja kenelle kurssi on tarkoitettu sijaitsevat kunkin kurssin sivuilla.

Alkeiskurssit

(Jokainen otsikko toimii linkkinä kurssin sivustolle)

Alkeiskurssi 1

Kurssi on nimensäkin mukaan tarkoitettu aivan vasta-alkajille ja pelistä kiinnostuneille henkilöille.

Kurssilla keskitytään lähinnä pelaamaan. Kerrotaan tavallisimmat avaukset, käydään läpi pistevoimat eri peleihin, kurkataan leikkauksia ja lyhyesti pelinvientejä.

Kursseille ei aseteta ikärajaa, sillä oppiminen on niin paljon henkilöstä kiinni.

Alkeiskurssi 2

Tälle kurssille jatkavat yhäkin bridgestä kiinnostuneet edellisen kurssin pelaajat. Kurssit on eroteltu sen vuoksi, ettei mahdollisia häiriötekijöitä - pelaajia, joita bridge ei enää kiinnostakaan tai he kokivat sen liian vaikeaksi - olisi mukana.  

Kurssi on jo hieman vaativampaa sisältäen SAYCista yksinkertaistetun systeemin. Lisäksi kevyesti syvennytään pelinvientiin, puolustukseen ja lähtökortteihin.

Jatkokurssit

Jatkokurssit on tarkoitettu jo useampia vuosia pelanneille henkilöille ja jotka haluavat syventää tietämystään.

Jatkokurssi 1

Tämä kurssi on tarkoitettu jo kunnolla bridgen omaksuneet. Noin 1-2 vuotta intensiivistä pelaamista alle tarjoaa hyvät mahdollisuudet jatkaa bridgen opiskelua.

Syvennämme tietämystä kaikilla bridgen osa-alueilla. Tarjoussysteemiä emme varsinaisesti käy läpi tällä kurssilla, vaan se kuuluu Alkeiskurssi 2 opetusaineistoon.

Jatkokurssi 2

Kurssin sisältö käsittää suurimmaksi osaksi erilaisia systeemin kehitystyökaluja / konventioita. Pelinvienneissä opastamme erilaisiin kiristysmalleihin ja syvennämme korttien pelaamisen merkitystä puolustuksessa.

Oppitunneille on otettu eri bridgen alueita ja koska jotkut saattavat olla jo tuttuja pelaajille, annamme mahdollisuuden osallistua hänen haluamilleen oppitunneille.  Jokainen oppitunti on hinnoitelaan erikseen muutaman euron hintaiseksi.

​Mitä kurssit sisältävät

 • Oppitunneille osallistuminen on helppoa kurssin etusivulla sijaitsevaa linkkiä käyttäen. Sama linkki toimii kaikilla kursseilla ja niiden oppitunneilla.

 • Opetukseen kuuluu myös RealBridgellä pelaaminen. Näin opetus on melkein kuin live -opetusta. (RealBridgeen opastuksen saat tätä linkkiä klikkaamalla)

 • Opetusta voidaan tehostaa Kahoot kyselyjen/opastuksen avulla.

 • Opetukseen kuuluu myös opettajan pelaaminen nettisivujen FunBridge ja BBO robottien kanssa. Samalla opettaja kertoo havannoistaan sekä mitä hän tekee ja miksi tekee niin.

 • Tarvittaessa on myös yllämainittujen nettisivujen opastusta.

 
 
 
 
 

Itseopiskelu

Aloitteleva pelaaja voi hyvin opetella ja vahvistaa pelitaitojaan netissä olevilla ilmaisilla ohjelmistoilla. Itseopiskeluun on vihjeitä kaikkialla näillä sivuilla.

Lisäksi itseopiskelua voi harjoittaa monilla Youtuben englanninkielisillä videoilla.